Login / aanmelden Knowledge Community

Bel ons: +31 88 10 10 200 of laat ons u terugbellen:

Bel ons: +31 88 10 10 200

Bewaren ‘voor het geval dat’ kan straks boetes opleverenOver ruim een maand is de nieuwe privacywet van kracht. Het ontbreekt de Autoriteit Persoonsgegevens aan capaciteit om streng op de wet toe te zien.

Op een industrieterrein in het Zeeuwse Zierikzee staat een middelgroot bedrijf: YourSurprise. Het heeft z’n eigen fabrieksruimte op de begane grond en op de bovenverdieping een kantoor. Daar, aan een statafel, verzamelen zich vertegenwoordigers van de IT-afdeling, het bestuur, marketing en klantenservice. Sinds de zomer van vorig jaar komt dit geïmproviseerde werkgroepje elke week bij elkaar. Het gespreksonderwerp is altijd hetzelfde: privacy.

Webwinkel YourSurprise probeert net als duizenden andere organisaties in Nederland chocola te maken van de nieuwe privacywetgeving die eind mei van kracht wordt. Vanaf dan zijn alle organisaties die persoonsgegevens in huis hebben gebonden aan strenge privacyregels, met de dreiging van miljoenenboetes voor wie verzaakt.

Lees verder op nrc.nl


Geïnteresseerd of meer weten?

Over CPI

CPI is de professional services organisatie van de toekomst die klanten en professionals biedt wat ze echt nodig hebben op het gebied van risk, finance en governance.

Privacy & Cookie Policy
Responsible Disclosure Procedure

Lees meer

blijf op de hoogte

Schrijf je in voor CPI NWS, dé nieuwsbrief met interessante onderwerpen op het gebied van risk, finance en governance.

Contactgegevens

John M. Keynesplein 12-46
1066 EP  Amsterdam

T : +31 88 10 10 200
info@meetcpi.com

KvK : 342.240.65
Meer locaties


Ik wil niet dat mijn gegevens door Google Analytics worden gebruikt. Click here to opt-out.