Login / aanmelden Knowledge Community

Bel ons: +31 88 10 10 200 of laat ons u terugbellen:

 - 

Bel ons: +31 88 10 10 200

Rondetafel “Waardecreatie internal audit”Als vervolg op de Rondetafel van eerder dit jaar – over waardecreatie bij grote Internal Audit functies – hebben we onlangs dezelfde discussie gevoerd over waardecreatie bij mediumsized Internal Audit functies. CPI verzorgde deze Rondetafel sessie in samenwerking met het Instituut voor Internal Auditors (IIA).

Waardecreatie, welke onderneming is daar niet op uit? Het is het centrale thema van CPI in gesprekken met klanten. CPI benadert audit, risk, finance en governance primair vanuit een waardeperspectief en tevens om aan interne afspraken en wettelijke regelgeving te voldoen. Waardecreatie stuurt de aanpak en dat levert interessante resultaten op. Dit thema zorgt dan ook voor een boeiende discussie tijdens CPI’s Rondetafel, waarin een groep Chief Audit Executives met elkaar spreken over waardecreatie binnen de onderneming en de rol die internal audit hierin kan vervullen.

Guy Soesan en Walter Swinkels faciliteerden de sessie namens CPI. Een goede ontwikkeling is dat veel van de Internal Audit functies recent zijn opgestart bij omvangrijke internationale en vaak ook beursgenoteerde ondernemingen. Het belang van Internal Audit wordt steeds meer gemeengoed bij grotere en beursgenoteerde bedrijven.

Een andere opvallende uitkomst van de sessie was dat relatief 'jonge' Internal Audit functies geen traditionele aanpak hanteren, maar creatief omgaat met de vraag vanuit stakeholders om toegevoegde waarde en comfort te bieden. Voorbeelden hiervan zijn het bieden van pre-assurance bij projecten, meer gebruik maken van analytics, samenwerken met andere 'assurance providers' binnen de onderneming, geen rotatieplan hanteren en veel meer riskbased kijken (dit kan ook betekenen dat juist kleine entiteiten worden bezocht). Kortom, een zeer waardevolle discussie met een inspirerende groep mensen.


Geïnteresseerd of meer weten?

Over CPI

CPI is de professional services organisatie van de toekomst die klanten en professionals biedt wat ze echt nodig hebben op het gebied van risk, finance en governance.

Privacy & Cookie Policy
Responsible Disclosure Procedure

Lees meer

blijf op de hoogte

Schrijf je in voor CPI NWS, dé nieuwsbrief met interessante onderwerpen op het gebied van risk, finance en governance.

*

Contactgegevens

Noordereinde 127a
1243 JL 's-Graveland

T : +31 88 10 10 200
info@meetcpi.com

KvK : 342.240.65
Meer locaties