CPI Academy

Of je nu klant bent of onderdeel bent van ons team; de CPI Academy is dé plek waar jij je kennis up-to-date houdt! Sluit je ook aan bij de CPI Academy en doe mee met onze inspirerende en interactieve trainingen en denktanksessies.

Heb je interesse om deel te nemen aan één van onze volgende Denktank- of Rondetafelsessies? Klik hieronder op de button en schrijf je in op onze gastenlijst!

Schrijf je in op onze gastenlijst

Maak kennis met de CPI Academy!

Kennis en ervaring moet je delen

Onze mensen en onze kennis máken CPI. Juist daarom vinden we het belangrijk om deze kennis up-to-date te houden en verder te ontwikkelen. We delen onze praktijkervaringen met elkaar, organiseren Denktanksessies met onze consultants en nodigen regelmatig experts uit om actuele thema’s toe te lichten tijdens Rondetafelsessies met onze klanten. Ook zijn we verbonden aan verschillende universiteiten, doen we gezamenlijk onderzoek én schrijven we kennisartikelen. En het leuke is: bij CPI Academy draait alles om het ontwikkelen van kennis door delen, verbreden én verdiepen. Zo halen we continu het beste in elkaar naar boven.

Recente CPI Denktanks

 

Meetcpi

ESG: CULTURE EATS STRATEGY FOR BREAKFAST

2nd feb 2024 – Denktanksessie met Sander Van Wijk over de centrale vraagstukken betroffen onder meer de snelle evolutie van duurzaamheid binnen organisaties, de noodzaak voor een versnelde verbreding en verdieping van kennis door aankomende regelgeving, en de kansen die dit biedt.

Meetcpi

Wordt AI de nieuwe Risk manager?

29 september 2023 – Denktanksessie over de impact van Artificial Intelligence (AI) op de vakgebieden Risk, Finance en Governance.

Meetcpi

De 3 Lines of Defence ontmaskerd…

9 juni 2023 – Denktanksessie over de noodzaak voor de menselijk maat binnen risicomanagement.

Agenda

Onze bijeenkomsten worden gehouden op wisselende locaties centraal in het land. Ze zijn op uitnodiging en worden gekoppeld aan jouw specifieke ervaring en vakgebied. Heb je interesse om een keer deel te nemen aan één van de volgende sessies, zet je naam op onze gastenlijst en hou je mailbox in de gaten.

 

CPI Denktank: ‘Cyber versus geopolitiek’

 

Ramses Sloeserwij is al vele jaren werkzaam in de IT. Zijn passie voor Cyber Security heeft hem doen besluiten enkel nog maar in dit werkveld te opereren waarin hij nu ruim 20 jaar werkzaam is. Hij heeft mogen werken bij een aantal toonaangevende bedrijven, waaronder PGGM, dit in mooie uiteenlopende functies als CISO en Security Architect. Tijdens het werken bij de Nationale Politie werd hij geconfronteerd met de criminele keerzijde van Cyber. Op dit moment werkt hij als onafhankelijk Cyber Security adviseur bij het Ministerie van Defensie. Zijn passie voor Cyber Security komt het best tot uiting in zijn blog, zijn boek ‘Code Rood’ welke hij vorig jaar publiceerde en op lezingen bij Universiteiten, Hoge Scholen, seminars en congressen.

 

 

De kracht van Cyber is inmiddels wel duidelijk. Kijk maar naar de laatste ontwikkelingen rond AI. Maar evenredig hieraan is ook het misbruik. Statelijke actoren maken er in toenemende mate graag gebruik van. Zeker in tijden van conflicten word je haast dagelijks geconfronteerd met berichten uit deze hoek. Vaak zijn het de usual suspects zoals Rusland, China, Iran en zelfs Noord Korea. Maar de geest is werkelijk uit de fles. Of het nu gaat om maatschappelijke ontwrichting door verspreiding van desinformatie, het behalen van economische voordelen middels bedrijfsspionage, beïnvloeding van het stemgedrag of zelfs voorbereidende acties ten gunste van militair ingrijpen, feit is dat cyber een grote impact heeft op de geopolitieke balans en de mondiale veiligheid.

We weten dat statelijke actoren zeer volhardend zijn, immers ze beschikken over voldoende tijd, geld en middelen. Vaak hebben we ook het gevoel dat afscherming hiertegen haast een onbegonnen zaak is. Maar is dat wel zo, immers statelijke actoren handelen in het belang van het land en geven daarmee invulling aan het hogere doel van dat land die voornamelijk geopolitiek van aard is.
Om ons hiertegen te verweren (Cyber Resillience) is het zeer belangrijk om goede kennis te hebben van die hogere doelen, de geopolitiek van het land. Vragen zijn dan snel:

  • Kennen wij deze geopolitieke doelen?
  • Zien wij de causale verbanden?
  • Waarmee moeten wij rekening houden?
  • En hoe kunnen we ons dan verweren?
  • Hoe raakt dit jouw organisatie?

Ook durf ik te stellen dat veel (overheids-) organisaties onbewust onbekwaam zijn.

Tijdens deze denktank gaan we graag met elkaar hierover in gesprek om zodoende een beter beeld van deze o

pponenten te hebben, zodat we ons hier beter tegen kunnen verweren. Immers onthoudt dat in overschatting van onszelf en onderschatting van de ander het grootste gevaar schuilt.

Wat?
Denktanksessie

Wanneer?
vrijdag 17 mei 2024 | van 15:00u tot 18:00u

Waar?
Landgoed Groot Kievitsdal | Hilversumsestraatweg 19, 3744 KB in Baarn, Cronezaal

Voor wie?
Op uitnodiging

 

 

Gastenlijst

Heb je interesse om deel te nemen aan één van onze volgende Denktank- of Rondetafelsessies? Schrijf je dan in op onze gastenlijst!

voeg mij toe aan de gastenlijst