ESG

Hoe zorg je ervoor dat duurzame groei concreet, actiegericht en bestendigd wordt binnen de onderneming? Dat deze financiële en niet-financiële waarde creëert? Dat je als organisatie in control komt én blijft op de zich snel ontwikkelende wet- en regelgeving? Deze vertaalslag vraagt om harde kennis, focus op cultuur en een persoonlijke aanpak. Het compliant worden op de CSRD is een niet te onderschatten uitdaging. CPI helpt u graag met deze thematiek.

Zelf een uitdaging op het gebied van ESG? Neem contact met ons op!

Contact

 

We zijn verheugd om een nieuwe mijlpaal bij CPI aan te kondigen met de komst van Sander van Wijk, die onze inspanningen op het gebied van ESG (Environmental, Social, Governance) versterkt. Sander, met zijn uitgebreide ervaring in de financiële dienstverlening, zal een sleutelrol spelen in onze missie als B Corp om duurzame groei te bevorderen en te standaardiseren.

Bij CPI streven we ernaar om een voortrekkersrol te spelen in duurzaamheidsvraagstukken. Met Sander aan boord versnellen we onze ambitie om organisaties te ondersteunen bij het behalen van hun ESG-doelen. “Het is een eer om bij te dragen aan het ambitieuze pad dat CPI bewandelt. Ik kijk ernaar uit om samen met het CPI-team organisaties te begeleiden bij het in control zijn en blijven op het gebied van ESG,” zegt Sander.

 

 

 

 

ESG - MeetCPI Sander. ESG - ESG-gedreven Strategieën voor Uw Bedrij

Circulaire financiering: Van risico naar kans een Podcast met Sander

In 2050 heeft Nederland een circulaire economie, waarin alles wat we produceren herbruikbaar is en er niets verloren gaat. Dit is essentieel voor het behalen van de afgesproken CO2-reductie. Ondanks deze positieve ontwikkeling ervaren circulaire ondernemers vaak moeilijkheden bij het vinden van financiering. Financiële instellingen beoordelen hun businessplannen aan de hand van risicomodellen en concluderen vaak dat er te veel risico’s zijn. Hierdoor krijgen deze ondernemers geen lening en blijft de motivatie om te veranderen uit.

We willen graag weten waarom dit zo is, hoe risico’s worden beoordeeld en op welke manier het anders kan. Om deze vragen te beantwoorden, hebben we Sander van Wijk uitgenodigd.

luister op het podcast met Sander

 

Meetcpi

Sander van Wijk over het Belastingstelsel en Duurzaam Ondernemen

Nederland zet stappen naar een circulaire economie, maar het huidige belastingstelsel werkt dit tegen, aldus Sander van Wijk. Volgens hem beloont het stelsel op dit moment niet-duurzaam ondernemen, wat een serieuze belemmering vormt voor circulaire innovatie.

Sander pleit voor een fiscale koerswijziging. Hij stelt voor om de lasten op arbeid te verlagen en belastingen op grondstoffengebruik en vervuiling te verhogen. Met zijn uitgebreide ervaring in zowel de financiële sector als in duurzaamheid, benadrukt Sander dat deze verandering essentieel is om duurzame groei binnen ondernemingen te realiseren en in lijn te blijven met snel veranderende regelgeving.

Klik hier te lezen

 

 

 

Belangrijk voor Bedrijven: De CSRD van 2024 en de Impact op Duurzaamheidsrapportage

Meetcpi

In de wereld van duurzaam ondernemen staat er een belangrijke verandering voor de deur: vanaf 2024 moeten bedrijven rapporteren over hun duurzaamheidsbeleid en -prestaties onder de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Maar wat betekent dit precies voor uw bedrijf en hoe kunt u zich voorbereiden op deze ingrijpende verandering?

Ontdek alles wat u moet weten over de CSRD

Benieuwd hoe wij het verschil maken in ESG? Ontdek onze Hearts & Minds™-aanpak!

Meer informatie

Ervaren en gedreven consultants

Onze professionele consultants hebben jarenlange ervaring aan beide kanten van de tafel. Dat betekent dat we aan de ene kant moeiteloos de rol van adviseur op ons nemen en tegelijkertijd snappen hoe het werkt in de praktijk. En nog belangrijker: we zijn doelmatig en uitvoerend ingesteld. Zo ben je verzekerd van een sterke implementatiekracht in jouw organisatie.

Resultaat behalen met jóuw mensen

Het behalen van resultaten staat voorop. Wij begrijpen als geen ander dat jouw mensen het hart van de organisatie zijn. Daarom houden wij altijd ‘de mens’ in het achterhoofd in alles wat wij doen. Bij adviezen en zéker bij verandertrajecten. Met onze Hearts & Minds™-aanpak behaal jij concrete resultaten met jouw mensen.

Kennisoverdracht en borging

Een opdracht is pas succesvol afgerond als wij misbaar zijn geworden. Daarom zorgen we voor uitgebreide kennisoverdracht én een goede borging in jouw organisatie. Wij nemen afscheid, jij geniet van blíjvende resultaten.

Laat je naam en nummer achter, dan bellen we je terug!

Naam(Required)