B Corp

GOED VOOR ONZE MENSEN

GOED VOOR ONZE KLANTEN

GOED VOOR ONZE SAMENLEVING

  • Gecertificeerd als één van de eerste 30 B Corps™ in Nederland

    Eerste certificering in 2017, succesvolle hercertificeringen in 2020 en 2023

  • Samen werken aan een betere wereld

    met gerenommeerde merken als Tony Chocolonely, Triodos Bank, Dopper en Mud Jeans

  • Winnaar Best for the World™ 2022 award

    voor onze uitmuntende score op het gebied van Governance

Meetcpi

Using business as a force for good

In 2017 behoorden wij bij de eerste 30 B Corps™ in Nederland. Sindsdien mogen wij ons een Certified B Corporation noemen – ofwel B Corp™. We waren één van de eerste 30 bedrijven in Nederland, samen met bekende merken als Tony Chocolonely, Triodos Bank, Dopper en Mud Jeans. In 2022 wonnen we de Best for the World™ award voor onze uitmuntende score op het gebied Governance.

 

Hoe dragen wij bij aan een betere wereld?

Wij geloven dat de sterk veranderende wereld om ons heen vraagt om een andere – ‘flexibele’ – aanpak. Een aanpak waarbij een veerkrachtige community van ervaren, zelfstandige professionals uitdagingen en veranderingen binnen bedrijven en organisaties in kaart brengt en oplost.
Sinds onze oprichting in 2005 zijn wij met dit unieke werkmodel een voorbeeld voor andere bedrijven. Met bijna 20 jaar ervaring en tal van grote opdrachtgevers rijker, vormen we hét bewijs dat je met 400+ zelfstandigen één succesvolle organisatie kunt zijn.

Ons bedrijf én vooral de consultants die met ons werken, zetten wij in om een positieve invloed te hebben op de wereld om ons heen. Wij inspireren onze klanten om niet alleen de beste van de wereld, maar juist het beste vóór de wereld te zijn; dat is ons doel.

De B Corp status is voor ons de perfecte manier om uit te dragen hoe belangrijk we onze maatschappelijke missie vinden. En daar zijn we trots op!

“Het credo van CPI is ‘Connecting People with Impact’. Wij willen onze klanten inspireren om niet alleen de beste van de wereld, maar juist het beste vóór de wereld te zijn; dat is ons doel. En daar sluit de B Corp missie perfect bij aan.”

B-CORPORATIONS

0 +

IN EUROPE

0 +

INDUSTRIES

0 +

UNIFYING GOAL

1

Meetcpi

Wat is B Corp™?

B Corp™ is een van de meest gerespecteerde – en moeilijkst verkrijgbare – certificaties op gebied van maatschappelijke en milieu gerelateerde prestaties. Een B Corp – waarbij de B staat voor ‘Benefit’ – zet zich met zijn producten of diensten in voor een betere wereld en zorgt voor impact op sociaal en duurzaam gebied. Bedrijven worden gemeten met een evaluatie van hun businessmodel en hun daadwerkelijke bedrijfsvoering, met focus op strategisch beleid, duurzaamheid, medewerkers, klanten en samenleving.

Met de B Corp status laat een bedrijf zien commerciële, maatschappelijke en duurzame doeleinden succesvol te kunnen combineren. “Using business as a force for good”.
Dankzij het internationale B Corp netwerk kunnen B Corp organisaties elkaar inspireren en ondersteunen in hun gezamenlijke streven naar een betere wereld. Samen kunnen we een nóg grotere impact maken.

We bevinden ons in goed gezelschap. Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 7.500 certified B corporations in meer dan 92 landen en 161 industrieën. Denk aan Nederlandse bedrijven als Tony Chocolonely, Dopper, Brabantia, MUD Jeans en Triodos Bank. Maar ook bekende internationale merken als Ben & Jerry’s, Patagonia, Innocent Drinks en WeTransfer. Stuk voor stuk organisaties die aantonen dat winst maken én een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij en de wereld om ons heen heel goed samengaan.

Waarom is B Corp™ belangrijk voor ons?

CPI zet zich in voor de vermenselijking van organisaties en wij geloven dat wij ‘impact’ kunnen maken. Niet voor niets staat CPI voor ‘Connecting People with Impact’. Onze aanpak typeert zich door een strategische focus op Hearts & Minds™. Oftewel: aandacht voor de harde én de zachte kant in verandertrajecten. Met een sterke focus op cultuur en gedrag ondersteunen we onze klanten in alle fases van verandering: van de probleemherkenning en -beschrijving tot de daadwerkelijke uitvoering en kennisoverdracht aan interne medewerkers. Zo creëren we blíjvende verandering bij onze klanten.

Verder vinden we het ook heel belangrijk om onderdeel te zijn van een netwerk van voorlopers die samen een positieve impact willen maken. Want sámen kunnen we een nog grotere impact maken.

Meetcpi

Goed voor onze klanten

Wij bieden onze klanten alles wat ze nodig hebben op het gebied van good governance en een robuuste inrichting van risicomanagement, finance, compliance en integriteit. Onze aanpak typeert zich door een strategische focus op hearts and minds. Oftewel: aandacht voor de harde én de zachte kant in verandertrajecten. Met een sterke focus op cultuur en gedrag ondersteunen we onze klanten in alle fases van verandering: van de probleemherkenning en -beschrijving tot de daadwerkelijke uitvoering en kennisoverdracht aan interne medewerkers. Zo creëren we blíjvende verandering voor onze klanten.

Meetcpi

Goed voor onze mensen

Delen, gunnen en verbinden typeren onze manier van werken. Met onze flexibele community van ervaren consultants maken we impact bij onze opdrachtgevers. Aan de ene kant genieten onze mensen van hun zelfstandigheid en aan de andere kant van de voordelen van een hechte community. Met behulp van (online) kennisdeling, events en meet-ups houden we elkaar scherp en blijven we de verbinding zoeken. Binnen de CPI Academy delen we praktische kennis die er écht toe doet. Zo blijven onze ruim 400 consultants de allerbeste skills ontwikkelen.

Meetcpi

Goed voor de samenleving

Wij geloven dat de sterk veranderende wereld om ons heen vraagt om een nieuwe ‘flexibele’ aanpak. Een aanpak waarin een veerkrachtige community van zelfstandige professionals bedrijven en organisaties verder helpt. Met dit nieuwe werkmodel zijn we een voorbeeld voor andere bedrijven. Met ruim 17 jaar ervaring en tal van grote opdrachtgevers rijker, vormen we hét bewijs dat je met 400+ zelfstandigen één succesvolle organisatie kunt zijn. Maar we willen meer zijn dan een voorbeeld, we willen ook actief het debat opzoeken. Want bedrijven veranderen continu en snel, nieuwe businessmodellen schieten uit de grond en er ontstaan steeds meer (IT) platforms. Dit heeft als gevolg dat werk verandert en dat banen verdwijnen. Wij zijn begaan met de sociale impact van deze ontwikkelingen en mengen ons daarom stevig in de discussie over werk en arbeid voor íedereen.

Meetcpi

Onze B Corp Score

Om een B Corp certificering te behalen doorlopen bedrijven een streng B Impact Assessment met een evaluatie van het businessmodel en de bedrijfsvoering, met focus op strategisch beleid, duurzaamheid, medewerkers, klanten en samenleving. Om gecertificeerd te worden moet je minimaal 80 van de 200 punten halen, dan voldoe je aan de hoogste standaarden wat betreft maatschappelijke en duurzame prestaties, transparantie en het nemen van verantwoordelijkheid.

Als B Corp doorloop je dit assessment elke drie jaar zodat je de voortgang goed kunt zien. De scores op de verschillende deelgebieden geven een goed inzicht op welke onderwerpen we ons nog kunnen verbeteren.

Wij verbeterden onze eerdere scores en scoorden 93,6 punten. Daar zijn we heel trots op!

 

B Corp Maand op Maart 2024

Tijdens B-Corp Maand op LinkedIn stonden duurzaamheid en leiderschap centraal. We belichtten de invloed van collega’s zoals Sander van Wijk, die onze duurzame transformatie versnelt, en Pam van der Vlugt, die onze bedrijfscultuur verbetert. Simone Heidema, oprichter van CPI, inspireerde ons om innovatief te denken en traditionele grenzen te doorbreken!

 

Meetcpi
Meetcpi
Meetcpi