Sander van Wijk benoemd tot Partner bij CPI

CPI breidt partnerteam verder uit met ESG expert

Hilversum, 27 november 2023 – Per 1 januari 2024 zal Sander van Wijk toetreden als Partner ESG bij transformatie consultancybureau CPI Risk, Finance & Governance. Hij gaat zich richten op vraagstukken op het gebied van ESG (Environment, Social & Governance) met daarbij specifieke aandacht voor toekomstbestendig ondernemen. Zo geeft CPI verdere invulling aan haar ambitie als B Corp™.

Actuele vraagstukken

Hoe zorg je ervoor dat duurzame groei concreet, actiegericht en bestendigd wordt binnen de onderneming? Dat deze reële financiële én niet-financiële waarde creëert? En je tegelijkertijd als ondernemer, CEO of CFO in control komt én blijft op de dynamische wet- en regelgeving binnen het ESG-domein? Deze vertaalslag vraagt om harde kennis, focus op cultuur en een persoonlijke aanpak.

Met de komst van Sander van Wijk versnelt CPI haar ambitie om als B Corp de duurzame groei van bedrijven tot de standaard te maken.

 

 

ESG - MeetCPI Sander. ESG - ESG-gedreven Strategieën voor Uw Bedrij

“Na een carrière van méér dan 20 jaar in de financiële dienstverlening is het voor mij een inspirerende stap om samen met het ambitieuze team van CPI mijn kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheidsvraagstukken in te zetten bij onze relaties. De uitdaging om de boardroom en directies over het ESG-vakgebied te adviseren is relevanter dan ooit. Ik kijk er dan ook naar uit om met het team van ervaren CPI consultants organisaties te begeleiden aantoonbaar in control en in charge te komen én te blijven. Kortom, Connecting People with Impact.” – Sander van Wijk

 

 

Vanaf 1999 was Sander van Wijk werkzaam in diverse functies bij ABN AMRO Bank en RBS. De laatste 5 jaar was hij directeur van ABN AMRO Groenbank en verantwoordelijk voor Sector Expertise binnen ABN AMRO met een focus op het ontwikkelen en toepassen van duurzame expertise op het riskbeleid, strategie en de commerciële propositie-ontwikkeling.

Enorm trots

Het partnerteam van CPI is verheugd met de komst van hun nieuwe partner. “Sander heeft met zijn achtergrond op het gebied van ESG in de afgelopen 8 jaar een bijzonder trackrecord opgebouwd. In de financiële en publieke sector wordt hij gezien als één van de koplopers in de begeleiding van ESG-transformaties. We zijn daarom bijzonder blij onze krachten te bundelen en de leidende positie van CPI op het gebied van transformatiemanagement nóg verder uit te bouwen,” aldus Gert Jan Kroese, managing partner bij CPI.