Corné van Rooij benoemd tot Partner bij CPI

Corné van Rooij (48) is per 1 september benoemd tot Partner bij zakelijk dienstverlener CPI Risk, Finance & Governance. Van Rooij focust zich bij CPI op Cyber Security en Privacy.

Expert in Cyber Security & Privacy

Van Rooij is al meer dan 20 jaar op hoog niveau actief binnen Cyber Security en Privacy. De afgelopen jaren als Vice President Product & Strategic Alliances bij iWelcome – de belangrijkste Europese aanbieder van Identity & Access Management as-a-Service (IDaaS). Hier was hij verantwoordelijk voor executie van de strategiewijzing en bijbehorende product verandering richting hun top 3 wereldwijde positie in Consumer IAM. Ook voerde hij er de noodzakelijke GDPR veranderingen door, naar aanleiding van de nieuwe Europese privacywetgeving. Daarvoor werkte Van Rooij lange tijd voor RSA Security in verschillende regiomanagementfuncties en op het laatst als de EMEA Lead Technologist voor wereldwijde klanten en strategische allianties.

Van Rooij:Cyber Security en Privacy zijn beiden board level onderwerpen geworden, waardoor ze een andere aanpak behoeven dan die vanuit de techniek. Bij CPI vond ik dezelfde visie op het managen van de toenemende uitdagingen binnen Cyber Security. Ik kijk er met veel enthousiasme naar uit om deze visie voor CPI verder invulling te geven en de indrukwekkende professionele kennis en kunde vanuit het CPI team op het gebied van Governance, Risk & Compliance in te zetten op Cyber Resilience.

Een echte topper

Simone Heidema, oprichtster en CEO van CPI:

Corné is een echte topper op het gebied van Privacy en Security, een belangrijke tak in de dienstverlening van CPI. We zijn enorm trots om hem te mogen verwelkomen in het partnerteam en ik kan niet wachten om samen mooie dingen te gaan doen bij onze klanten.