Problem solving with CPI

Problem solving with CPI

Op 1 oktober 2021 heeft de minister van Economische Zaken & Klimaat nieuwe Regelingen betreffende de veiligheid en integriteit van openbare elektronische communicatienetwerken en -diensten (‘Regeling veiligheid en integriteit telecommunicatie’) gecommuniceerd. Deze nieuwe ministeriële regelingen zijn een jaar later van kracht gegaan, op 1 oktober 2022.

Telecombedrijf KPN doorloopt met deze nieuwe ministeriële regelingen eenzelfde soort traject als de financiële wereld destijds doorliep met de DNB requirements. Het blijkt dat organisaties als KPN tegen vergelijkbare problemen aanlopen, waarbij het moeilijk is om die bredere leerpunten aan te boren. De vraag is: hoe kunnen we dit verbeteren?

Onder leiding van Jerrel Lachmansingh – CPI’s Information Security consultant bij KPN – zocht de groep naar een oplossing voor dit first-world security problem. Aan de hand van 3 stellingen werden de deelnemers uit de tent gelokt door de voormalig ethical hacker en CEH docent.

Het was een interessante sessie met veel interactiviteit, waarbij de kennis van en verbinding tussen consultants onderling voorop stond en de conclusie werd getrokken dat juíst de jarenlange praktijkervaring maakt dat een CPI-consultant zichzelf én de organisatie waarvoor hij werkt dergelijke kritische vragen stelt.

Jerrel Lachmansingh was al op jonge leeftijd aan het werk binnen het security vakgebied. Eerst als ethical hacker en CEH docent, maar zijn focus ging steeds meer richting awareness en secure process optimisation. Dit deed hij over de hele wereld. En dat kwam goed uit, want lekker eten is zijn grootste hobby. Sinds juli 2022 is hij voor CPI aan de slag bij KPN als Information Security consultant.

Heb je interesse om deel te nemen aan één van onze volgende Denktank-sessies? Schrijf je dan in op onze gastenlijst!