De Impact van Digitale Operationele Veerkrachtwet (DORA)

Introductie DORA: Uitgelegd door Maurits van den Heuvel en Rob Stout van CPI, is DORA een nieuwe EU-wetgeving die zich richt op digitale veiligheid. Het doel is om de operationele veerkracht van digitale dienstverleners, zoals cloudservices en financiële infrastructuur, te versterken.

Waarom DORA?: In reactie op toegenomen cyberdreigingen en lessen uit de COVID-19 pandemie, streeft DORA naar harmonisatie van regelgeving voor digitale veiligheid.

Wat Betekent Dit voor Financiële Instellingen?: Vanaf 2025 moeten alle financiële instellingen in de EU voldoen aan DORA. Dit is een antwoord op uitdagingen zoals ransomware, cyberaanvallen en risico’s in uitbestedingsketens.

Deadline Compliance: Op 17 januari 2025 moeten alle financiële entiteiten binnen Europa voldoen aan de eisen van DORA.

Is Uw Organisatie Klaar?: CPI helpt u te bepalen of uw organisatie al voldoet aan DORA en wie verantwoordelijk zijn voor het implementatieproces.

Onze Ondersteuning: CPI biedt ondersteuning bij de inventarisatie van systemen en procedures, het opstellen van een implementatieplan en de expertise voor een effectieve implementatie van DORA.

 

 

Meetcpi

 

 

 

 

 

Kunt u onze hulp gebruiken? Neem contact met ons op:

 

Meetcpi

Maurits van den Heuvel

Partner
IT Risk Management & Cybersecurity

E-mail: mvandenheuvel@meetcpi.com
Mobile: +31 6 17 45 57 40

Meetcpi

Rob Stout

Partner
IT Risk Management & Cybersecurity

E-mail: rstout@meetcpi.com
Mobile: +31 6 52 61 53 53