Freek van Velsen benoemd tot Partner bij CPI

Finance en Internal Audit expert breidt partnerteam verder uit

Amsterdam, 1 maart 2023 – Freek van Velsen (1966) is benoemd tot Partner bij Transformation Consultancybureau CPI Risk, Finance & Governance. Hij zal zich primair richten op vraagstukken binnen de domeinen Finance en Internal Audit. 

Een nieuwe uitdaging

Freek heeft zeer uitgebreide werkervaring binnen de gebieden Finance, Risk Management, Compliance en Internal Audit binnen zowel de overheid als de zakelijke financiële dienstverlening. Hij startte zijn carrière als officier bij de Koninklijke Luchtmacht binnen het financieel economisch werkgebied. Na voltooiing van zijn opleiding tot Register Controller is Freek werkzaam geweest in de zakelijke financiële dienstverlening bij onder meer ABN Amro Bank, Royal Bank of Scotland en Rabobank. Bij ABN Amro was hij Regional Head of Audit voor Azië in Singapore en later Hoofd Operational Risk Management voor de Retail en Private Bank. Bij Rabobank heeft hij meerdere functies vervuld als CFO / CRO van lokale banken.
In zijn laatste functie was Freek de Chief Audit Executive van LeasePlan Corporation, een toonaangevende car-as-a-service provider welke onder toezicht staat van de ECB.
Naast Register Controller is Freek een Certified Internal Auditor en advisory board member of the Center for Financial Professionals (CeFPro).

“Ik kijk er enorm naar uit om bij CPI te beginnen. Ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn uitgebreide internationale kennis en ervaring onze klanten kan helpen bij de vele uitdagingen die zich binnen de domeinen Finance en Internal Audit (gaan) voordoen. Daarnaast geeft het mij enorm veel energie om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de zelfstandige professionals die voor CPI onze opdrachten uitvoeren.Freek van Velsen

Enorm trots

Het partnerteam van CPI is enorm trots op haar nieuwste lid. “Freek voegt een enorme expertise en internationale ervaring toe aan het partnerteam waardoor wij onze klanten nog beter gaan bedienen. Daarnaast heeft Freek veel ervaring opgedaan binnen Internal Audit met het verbinden van cultuur aan soft controls hetgeen goed aansluit op onze Hearts & Minds™ methodologie. Samen met Freek gaan we de toekomst van CPI nóg verder uitbouwen,” aldus Simone Heidema, oprichtster en managing partner van CPI.