Haal de magie uit AI

Haal de magie uit AI

We worden om de oren geslagen met de prachtigste voorbeelden van AI. Maar bij het organiseren van de wereld achter kunstmatige intelligentie komt veel kijken. Tijd om weer even met beide benen op de grond te staan. Wat heb je als organisatie nodig om AI succesvol in te zetten?

Op vrijdag 8 december heeft AI-expert Martijn van Andel aan een groep consultants uit  het CPI netwerk een zeer interessante presentatie gegeven op het werken met AI. Met als titel: “Haal de magie uit AI”.

Enerzijds vanuit historisch perspectief, anderzijds met een vooruitziende blik op de toekomst. Martijn heeft in verschillende omgevingen aan (Big) Data en AI gewerkt, o.a. bij AFM, in de gezondheidzorg en tegenwoordig bij de Politie.

Met zijn bekende energie en enthousiasme besprak en bediscussieerde hij met ons over: Hoe vertaal AI-instrumenten naar de werkvloer? Welke soorten en smaken van AI zijn er allemaal? Hoe ga je om met nieuwe risico’s als gevolg van het werken met AI? Welke technologieen zijn er verbonden met AI? En wat weten we over de “Infinite law voor AI” (o.a. over de neiging om risico’s aan systemen en technieken te koppelen).

De sessie werd bijzonder goed ontvangen door alle deelnemers en, zoals gewoonlijk, is er nog uitgebreid doorgepraat tijdens de aangeklede borrel achteraf.

Meetcpi

Presentator Martijn van Andel zet ons weer even met beide benen op de grond. Hoe zal de evolutie van ‘het specialisme AI’ eruit zien? Kunnen we dat misschien voorspellen door met een schuin oog naar de historie van de medische wereld te kijken? Hopelijk kunnen we deze AI-evolutie nog een beetje genetisch modificeren!

Als Platformregisseur AI & MLOps heeft Martijn de afgelopen 7 jaar bij de Nationale Politie gewerkt aan het beschikbaar maken van tools en technologie voor data scientists en ML Ops-teams in diverse cloud-settings.

 

 

Heb je interesse om deel te nemen aan één van onze volgende Denktank-sessies? Schrijf je dan in op onze gastenlijst!

Enkele sfeerfoto’s van de bijeenkomst:

Meetcpi
Meetcpi
Meetcpi
Meetcpi