Risk & Compliance Congres 2015

Op donderdag 4 juni heeft onder leiding van de Content Directors Mr. Michael van Woerden en Mr. drs. Edwin Weller het vernieuwde Risk & Compliance Congres 2015 plaats gevonden. Als nieuwe locatie was gekozen voor het mooie Landgoed Groot Kievitsdal in Baarn.

Het thema van het Risk & Compliance Congres 2015 was ‘Transparantie en Toezicht’.

Het congres is rond 12 uur van start gegaan met een aantal interactieve lunchworkshops, vervolgens om 13:30 uur met twee plenaire keynotes over het thema Transparantie en Toezicht met Dr. Jan Sijbrand, Directeur Toezicht van DNB en Ir. Merel van Vroonhoven, Voorzitter van de AFM.

Na de pauze waren er zes parallel sessies, twee op het gebied van Enterprise Risk Management (ERM) & Governance, waaronder de sessie over Board Evaluation met Mr. Jeannette Franken en Walter Swinkels van CPI. Voor meer informatie over Board Effectiveness, klik op onderstaande download.

Vervolgens kregen we het Lagerhuisdebat met 4 prikkelende stellingen. Het thema van het Lagerhuisdebat was ‘Heeft (de) Compliance (Officer) nog een toekomst?’ en werd ingeleid met een keynote door Prof. Mr. Dr. Femke de Vries (DNB) met onder andere Mr. Mirjam Bakker (SBM Offshore), drs. George de Booij RA (Nederlandse Spoorwegen) en Drs. Peter-Jan van Daal (Rabobank). Een onafhankelijke jury van experts ter zake, onder leiding van Gerbrand ter Brugge heeft toegezien op het debat.