Rode vlag voor dienstverleners

Disruptieve innovatie zet niet alleen het bedrijfsleven op z’n kop, maar speelt ook bij de grote adviesorganisaties daaromheen. Die traditioneel georiënteerde zakelijke dienstverleners verliezen van netwerkorganisaties die veel beter inspelen op behoeften van medewerkers en klanten.

Telecombedrijven verloren een groot deel van hun sms-inkomsten aan WhatsApp (opgericht in 2009, inmiddels wereldwijd al 900 miljoen gebruikers). De hotelbranche zag omzet weglekken naar particulieren die hun huis als hotel openstelden via Airbnb (opgericht in 2008 en alleen al in Nederland op weg naar 10 miljoen overnachtingen per jaar). En de taxibranche had het nakijken door de introductie van de controversiële app Uber (opgericht in 2009 en een geschatte omzet van 2 miljard dollar over 2015, een verwachte verdrievoudiging daarvan voor volgend jaar en geruchten over een beursnotering).

Lees verder op de website van Management Scope.

Door Simone Heidema, oprichter en ceo van CPI. Simone’s bijdragen in Management Scope zijn terug te vinden bij haar profiel op de website van Management Scope.