Wordt AI de nieuwe risk manager?

Wordt AI de nieuwe risk manager?

Vrijdag 29 september 2023 hield CPI haar Academy Denktanksessie in de inspirerende industriële omgeving van het Gemaal van restaurant Qunis in Lijnden.

Met als zeer relevante vraag: “Wordt AI, bijvoorbeeld ChatGPT, de nieuwe risk manager?”

De verzamelde groep consultants en partners van CPI werd langs de geschiedenis van diverse AI stadia geleid, met als rode draad: exponentiele groei van machine intelligentie, tot voorbij de ‘singularity’, het moment dat de machine intelligentie groter wordt dan de menselijke intelligentie.

Terminologie van Ray Kurzweil
Door regelmatig te interacteren met ChatGPT én met elkaar werden de deelnemers uitgedaagd om te onderzoeken wat de huidige en toekomstige waarde van AI in onze vakgebieden risk, finance, governance en compliance kan zijn. ChatGPT heeft niet alleen veel praktische vakkennis, maar kan over die ontwikkelingen ook ‘meedenken’. Bijvoorbeeld met tips hoe je machine gegenereerde antwoorden (nu nog) kan onderscheiden van menselijke antwoorden.

Gastpresentaties van de masterstudenten Lotte Boekestijn en Wolf König over vertrouwen durven geven aan AI en het effect van goede prompts, maakten de sessie compleet en buitengewoon interessant.

Na een paar pittige uitspraken van Yuval Harari, Geoffrey Hinton en Connor Leahy over de risico’s van AI in de toekomst, verschoof de bijeenkomst naar de gezellige bar van restaurant Bij Qunis, waar met mooie wijn en luxe hapjes de discussies gewoon doorgingen.

Zoals altijd werd de Denktanksessie om 18.00u afgesloten en ging iedereen geïnspireerd het weekend in.

Heb je interesse om deel te nemen aan één van onze volgende Denktank-sessies? Schrijf je dan in op onze gastenlijst!

Enkele sfeerfoto’s van de bijeenkomst:

Meetcpi
Meetcpi
Meetcpi
Meetcpi
Meetcpi
Meetcpi